bahan untuk base:
2 cup coffee biscuit (marrie pun boleh lah ) - di bled bagi hancur
butter cair secukupnya (secukupnya means boleh di kempal2 lah biskut tu )
campurkan , tekan kedlm loyang lepas tu sejukkan kat dlm peti ais.
Topping - Bahan A
250 gm cream cheese
3/4 cup gula castor
1 cup whipping cream
1 1/2 sudu besar gelatin
3 sudu besar air
1 sudu besar cappucino esen
1/2 cup choclate rice
Bahan B
250gm cream cheese
3/4 cup gula castor
1 cup whipping cream
1 1/2 sudu besar gelatin
3 sudu besar gelatin
1 sudu kecil vanila esen
1/2 cup choclate rice
method
1. cream cheese putar bersama dgn gula
2. gelatin campur dengan air lepas tu diapanas kan atas api sehingga cair
3.masukkan gelatin, esen dan choclate rice kedalam cream cheese yang di putar bersama dengan gula tadi
4. akhir sekali masukkan whipping cream dah kaup balikan dgn cream yang diputar .
5. keluar kan base dari peti sejuk masukkan bahan A dan bahan B.(sejukkan dalam peti sejuk selama semalaman .
RESIPI KEK PAUN OREN
1 year ago
0 comments:
Post a Comment